Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ

Με ορόσημο την τελετή αποχώρησης του ιδρυτή και προέδρου του Μουσείου Φωτογραφίας «Χρήστος Καλεμκερής» του Δήμου Καλαμαριάς, κ. Χρήστου Καλεμκερή, στις 31 Οκτωβρίου του 2016 στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» και με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλαμαριάς, νέος πρόεδρος του Δ.Σ. του Μουσείου ανέλαβε ο υιός του κ. Χρήστου Καλεμκερή, Παύλος. Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη, μεγάλωσε σε ένα οικογενειακό περιβάλλον που του δημιουργούσε συνεχώς τα ερεθίσματα για πολλαπλές ενασχολήσεις αλλά και στενότερη επαφή με την τέχνη και την έννοια του συλλεκτισμού. Με σπουδές στην Διοίκηση Επιχειρήσεων και τη Διεθνή Οικονομία, και μεταπτυχιακό MBA, ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στον τραπεζικό τομέα με θέσεις ευθύνης στη Citibank, Eurobank, MillenniumBank και Πειραιώς ως διευθυντικό στέλεχος. Ακολουθώντας τις προσωπικές του επαγγελματικές αναζητήσεις, σήμερα είναι συνέταιρος σε επενδυτικό όμιλο που δραστηριοποιείται στο χρηματιστηριακό, ενεργειακό τομέα αλλά και στον κλάδο του real estate και των αγροτικών καλλιεργειών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι παντρεμένος με τη Νικολέτα Φραγκεδάκη, και έχουν δύο παιδιά, τον Χρήστο και την Μαρία Μαγδαληνή.

Το αυστηρό και απαιτητικό επαγγελματικό του περιβάλλον δε μείωσε για τον κ. Παύλο Καλεμκερή τη διάθεση και το ζήλο για ενασχόληση και με άλλου είδους δραστηριότητες, όπως την ιστορία της τέχνης αλλά και τη ζωγραφική, που αποτελεί και τη μεγάλη του αγάπη, συμμετέχοντας κατά καιρούς σε διάφορες ατομικές αλλά και ομαδικές εκθέσεις. Η καλλιτεχνική φλέβα ήταν αναπόφευκτη, αφού μεγάλωσε σε μία οικογένεια στην οποία ο πατέρας ήταν εραστής της τέχνης και του συλλεκτισμού και η μητέρα επίσης λάτρης της τέχνης με συμμετοχές σε εκθέσεις ζωγραφικής.

Η παρουσία του στο Δ.Σ. του Μουσείου από την ίδρυσή του μέχρι και την ανάληψη των καθηκόντων του ως προέδρου, δεν βασιζόταν μόνο στη συγγενική σχέση με τον πατέρα του, αλλά στην ουσιαστική προσφορά ιδεών και έντονη δραστηριοποίηση με σκοπό την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του φορέα.  Η δραστήρια παρουσία του κ. Παύλου Καλεμκερή σε όλα τα Δ.Σ. του Μουσείου, με ομόφωνη πάντα απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Καλαμαριάς, του έδωσε την εμπειρία αλλά και το ζήλο να επιθυμεί να αναδείξει την παρουσία του Μουσείου στην Ελλάδα και το εξωτερικό, να το ανανεώσει και να το καταστήσει μουσειακό φορέα, που δε θα έχει να ζηλέψει τίποτα από αντίστοιχους του εξωτερικού. Το βάρος στους ώμους του είναι μεγάλο αλλά αυτό του δημιουργεί ταυτόχρονα και την πρόκληση να καταφέρει να το αναδείξει, με όπλα τη γνώση του αρχείου, την αγάπη για το αντικείμενο που του μετέδωσε ο πατέρας του, τις διαχειριστικές ικανότητές του, την αρωγή του Δήμου Καλαμαριάς και την υποστήριξη του ΔΣ και των στελεχών του μουσείου.

Ο κος Παύλος Καλεμκερής εξελέγη ομόφωνα πρόεδρος του Δ.Σ. του Μουσείου από το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου μας, κατόπιν προσωπικής εισήγησης του Δημάρχου, κ. Θεοδόση Μπακογλίδη. Μοιράζεται το ίδιο όραμα με τον πατέρα του και σε συνδυασμό με τη μόρφωση, την παιδεία, την έμφυτη ευγένεια αλλά και το πάθος να εμβαθύνει σε ό,τι καταπιάνεται και να είναι συνεργατικός είναι σίγουρο ότι θα αποτελέσουν τα μεγάλα πλεονεκτήματα του Μουσείου στο μέλλον ώστε να καταλάβει το χώρο και την αναγνωσιμότητα που του αξίζει.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδόσεις και τις υπηρεσίες μας ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας. 

Διεύθυνση: Aνδρέα Παπανδρέου 48Α, 55133 Καλαμαριά

Tηλέφωνο εκδοτικού οίκου: 2310403564

Hλεκτρονικό Ταχυδρομείο: museumf@otenet.gr

Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά